Grevinnan och betjänten

Det här är tradition att kolla på nyårsafton, men som jag förstått det så är det många som inte gör det ;s Lika roligt varje år! :'D

Nyårs middag! ♥

- Älgfilé med klyftpotatis :)
Haha åt helt seriöst mer än pappa! Supergott! (y)

Crazyyy... :)

Idag red jag Pilgrim i paddocken, med sadel. Han var jätte pigg och i början var han hur snäll som helst, sen började han syka. Typ bocka och tjuta och försöka sticka iväg ;) Och på slutet blev han helt fin igen! :D
Haha, galopperade han efter fyrkants-spåret och lät han öka på långsidorna och shit vad pigg han var! Askul!! :D
Nu bilder, fast bilderna är ganska mörka. Var ju lite mulet ute men hade inte så mkt batteri heller så hade inte tid att hålla på testa nya inställningar :)
Nu gick de inte att ladda upp mer bilder :( Men dom kommer nån annan gång :) Puss ♥

En bild-sammanfattning av mitt 2010 :)

Ganska små bilder men dom får duga :)

Sissi :)


Duktig ponny! (y)

Idag var det inte så kallt, bara -12. Skönt! :)
Red ut med Matilda mot "Masten" men vi fortsatte bara framåt, istället för att rida upp :) Pilgrim var jätte duktig, Ella också för den delen! Och båda var hyfsat lugna, vi galopperade och det var jätte härligt, stod i lätt-sits och lite halv-långa tyglar. Super mys!
Sen skrittade vi hela vägen hem för att dom skulle vara lugna. (Pilgrim blir helt cp på hemvägen!) Haha, blev lite kallt att bara skritta så långt men det var värt de, han blev jätte avslappnad på slutet! (y)

Nu är jag hos Matilda, ska sova här inatt och imorgon på morgonen ska vi till stallet ganska tidigt så man hinner rida innan folket börjar skjuta raketer :) Matilda kanske fotar så då kommer det ridbilder imorgon (y)

Nu ska jag lära Matilda att älska Vampire Diaries ;) Puss ♥


- Bild från Matildas dator :)

You and me.

Idag var det -30 grader när jag vaknade! Myyysigt..
For till stallet vid halv 12 och red i ridhuset. Det gick extremt bra, tränade förvändgalopp genom ett hörn, fattningar från skritt och vi lyckades tillochmed med ett galoppombyte! Inte för att det såg speciellt vackert ut, men han klarade det! Testade ju förra vintern men då blev det bara korsgalopp, nu blev det rätt! Åh, vilken underbar ponny!
Fast han är så jävla hård i munnen i början av ridpassen, måste komma på ett sätt att få bort det. Min vänstra axel pallar inte mer! ;(
Nu ska jag gå ner och kolla Bonde söker fru ;) Puss ♥



Birthday cake ♥


28 December.

Idag fyller pappa år, 52 för att vara exakt. Och idag är det exakt en månad tills jag fyller 14 :)

Pilgrim vilade idag, tog bara och borstade han lite. Tänkte skynda hem för hade lovat mamma att jag skulle vara hemma vid 2. Och så var inte pappa hemma och kunde hämta mig så jag gick hem, i -25 grader! Härligt (y)

Snart kommer nog släkten och hälsar på också. Och nu har jag just målat brorsans naglar svarta ;)

Haha tråkig bloggning, men roliga bilder! :)




bäbisen var jätte trött idag :')



en bild :)


Med Elin =)

Idag var Pilgrim jätte duktig när jag red, vi tränade förvänd-galopp och galopp-fattningar. Fast jag red helt bajs så de gick inte så jätte bra. Haha någon som förstod? :)

Nu ska jag och Elin kolla film, Puss♥


Världens finaste Pilgrim på julafton :) ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hemma mys :)




Ris a la Malta och Intolerable Cruelty = Super mys! :)

Annandag jul - Bildbomb :)

Hade morgon jouren idag och steg upp klockan 6 -.- , Ellen och hennes pappa hämtade upp mig vid 7 tiden och så tog vi ut alla hästarna och gav mat och så. Sen mockade jag medan hon sopade stallgången och sen kom Matilda :) Fotade Pilgrim lite i hagen och sen tog Ellen in han och så gav jag lunch åt hästarna och for hem :)

Nu bilder :)









Försöker fortfarande lära mig inställningarna så det är därför alla bilder har olika ljus m.m :)


Juldagen..

Idag hade jag tänkt ha värsta sköna långa sovmorgonen men hade så sjukt ont i nacken (från när jag försökte leda Pilgrim tillbaka till hagen efter att dom hade smitit för någon dag sen, han studsade och drog som fan så tror jag sträckte mig lite..) så jag var tvungen att stiga upp :p
Mamma, pappa och Jim är i Siekas så är ensam hemma med Johan, som inte är ett speciellt bra sällskap.. Har ägnat förmiddagen åt att försöka förstå mig på kameran :) Vill fota utomhus men orkar inte klä på mig och gå ut! Haha. Är man slö så är man.
Imorgon ska jag ju iallafall till stallet, har förmiddags jouren, så då kan jag kanske ta nån fin bild på Pilgrim :) kulkul...
Nu ska jag gå och käka någonting, magen kurrar :) Puss ♥
2 bilder jag tagit idag :)

Julafton 2010 :)

Här kommer en snabb sammanfattning av gårdagen :)
For till stallet på morgonen, öppnade mina julklappar som jag fick av Elin och Matilda och sen tog vi ut hästarna och gav hö. Vi red ut barbacka, först var Pilgrim jätte lugn men sen vid Heikkiläs (?) så var de 2 renar och då fick alla ponnyerna lite syk :p Efter det gick det dåligt! Flög av också, haha han drog värsta feta bockningen och så höll jag fast i hans hals och typ hjulade av så jag landa på fötter ;D
Sen när vi kom tillbaka fotade vi lite julbilder och sen for jag hem, duschade och kollade Kalle Anka :) Sen öppnade vi julklapparna, fick 5! Haha. Min Sony-älskling, väskan till och minneskortet av mamma och pappa. Sen fick jag lite godis och pengar av farmor, och en bok som jag slagit in åt mig själv för att slippa betala den till mamma! ;)
Resten av kvällen lekte jag med kameran :) ♥

God Jul! <3

Haha, 2 år gammal bild men det bjussar jag på ;)

Julklappar!


Pilgrim <3

Haha, nejdå! Jag äter aldrig på min ponny! ;)

Dan före doppare-dan! :)

Idag har varit en helt üüüber bra dag!!
Vi tolkade med Pilgrim, och han var underbart duktig! Först satt bara Elin i pulkan och då skrittade vi och travade. Men sen blev Matilda E slö och så satte hon sig också i pulkan, och vi skrittade och travade då också! Fast man märkte lite skillnad när Matilda också satt i pulkan, haha Pilgrim tog i med den kraften han hade använt när Elin åkte haha och han kom typ ingenstans x).
Men han är så duktig, tänk han drog typ 100kilo+ och sen satt jag ännu på! Fina ponnyskrutt
Sen hoppade Elin Sickan lite i ridhuset så fotade henne :) Dom var jätte söta när dom tränade "omhoppnings-svängar" :D
När vi skulle åka hem såg vi att klubbisarna hade smitit så vi fick hämta dom från sommarbetes ängen, haha dom stod som renar och grävde i snön!
Men när vi äntligen for hem fick vi lite bråttom för vi var tvungna att skynda till Granngården, men vi hann! Köpte lite julklappar där, sen var vi till ICA och där köpte jag en julklapp till Elin och sen var vi snabbt till Mulligt & Gulligt och där köpte jag en julklapp åt mamma :)
Nu ska jag slå in julklappar och så, och klockan 9 ska jag se filmen Holiday :) Puss ♥


Elin och Sickan :)

22 December - Mayas födelse dag <3

Igår var det ju sista skoldagen, vi kollade Karate Kid på folkets hus och sen bjöd Minna på julmust och pepparkakor :) Sen hoppade jag över lunchen och for hem och då åkte vi till Happis.
Happis suger! Blev riktigt besviken på Ö&B!
Köpte en julklapp till Elin och då behövde jag inte ens använda nåt ev de 300 kronorna mamma gett mig att handla julklappar för. Och så var det så sjukt kallt så ville helst inte ens gå ut från bilen! Haha.
När jag kom hem höll pappa på att krocka med nån bil, KLANT! Sen fick jag skynda mig iväg till träningen, nackdelen var att jag inte hann äta så de enda jag ätit under dagen var pepparkakor och lite godis!
Vi hade typ mördarpasset, och när vi spelade fick jag en boll rakt i ansiktet så började blöda ur näsan och nu är den lite svullen och gör ont (n) :( Haha. Och i slutet av träningen var det så sjukt tungt, kunde typ inte andas och mådde en aning illa eftersom jag inte ätit nå, men det kändes onödigt att gå och sätta sig när det nästan var slut och när det var sista träningen innan "basket-jullovet" ;)
När jag kom hem käkade jag en enorm pizza-bit, gott! Och sen myste jag lite och kollade Morden i Midsomer :)
Pusspuss :)

Jullov

ÄNTLIGEN JULLOV! Fyfan vad skönt. :D

Pilgrim = Dumbo <3

Innebandy turneringen idag gick ju bra, fast vi förlorade sista matchen! Men i början ledde vi med 2-0 men sen vann dom med 6-3, tror jag det var :) Kul var det iallafall! Fick 2 fina märken på benen också, haha man ser att märkena är från en bandy boll för det är som ett stort rött märke med små hål i x) Haha!
Sen kollade vi prisutdelningen för KM-skitet och sen julkonserten, fick jävligt ont i arslet av att sitta still på läktaren så länge! ;)
När Elin sen for till stallet åkte jag med :) Red barbacka i ridhuset, först gick de sjukt dåligt och var jävligt oseriös! Haha, jag och Matilda E kom fram till att Pilgrim viftade med öronen för att han trodde han var som Dumbo (den flygade elefanten) HAHAHA x)
Nutella bråkade liite med Elin också, fast när jag väl försökte rida ihop han gick det så jääääääääääääävla bra! ♥

Puss ♥


Tog den här bilden just när jag kom hem, men nu är märkena mkr tydligare. Haha och på utsidorna är de typ en blå-märkes rand! Jätte sexigt! ;) Nästan på exakt samma ställe också.


Innebandy turnering (y)

Nu har vi spelat våra grupp-matcher och vi vann alla! :D haha inte för att det var min förtjänst ;-) men sen ska vi iallafall spela mot dom som vann i andra gruppen, alltså typ 9ans hockeykillar. Önska oss lycka till, det kommer vi behöva! Puss <3

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.

Rubriken stämmer ju inte riktigt men började tänka på Rasmus på luffen-filmen :)

Skolan idag var inte speciellt jobbig, faktiskt så var den riktigt bra! På tekniken använde jag min ugglesyn och hittade skaft till våra skruvmejslar - nu får pappa sin julklapp! Sen på matten spelade vi bingo och vem vann inte jappen? - Jo, jag såklart! Och vi hade ingen idrott för gymnasiet hade innebandy turnering (y) Och imån har vi innebandy turnering, haha Anton kom på det härliga namnet Spice Girls åt vårt lag! ;)

När jag kom hem klädde jag om granen, och slog in lite julklappar som jag sedan la under granen. Sen stickade jag lite på mammas strumpor och sen for jag på träning. Vi hade inte mördarpasset men det var ändå tungt, mkt armar!

Senare på kvällen kom Carina, Raimo och Kim och hälsade på :) Det är inte ofta dom är hit! ;)

Nu har jag dushat och ska ta och hjälpa mamma att krydda våra "jul-köttbullar" :)
Puss ♥


Imorgon ska jag till den här sötnosen efter skolan! ♥

Vinst mot Brooklyn!

Spelade mot Brooklyn idag och vi vann! 69-28.
Fast i den första halvan av matchen spelade vi inte så bra, men i andra halvan gick det mkt, mkt bättre! (y)
Nu har jag just ätit middag och ska läsa lite senare ska jag se säsongs avslutningen av Gossip Girl (som idag börjar 18.30). Puss ♥




..

And now that you're gone
And I am still here
Tell me how to get you back
All I need is one more chance..

:)

Idag när pappa hämtade mig och Matilda från stallet så höll han på börja garva när han fick se stolen som stod utanför stallet (som vi använder när vi hoppar upp). Jag försökte förklara för han att de sliter på hästarnas ryggar att hoppa upp från marken men han lyssnade inte, som vanligt.
Och nyss kom han till trappan och sa att han pratat med Ida och att han hade berättat om stolen och hon hade sagt att jag hade rätt, haha så pappa blev lite småsur :)

Old times <3

Idag har varit en.. helgdag typ :) Sån som vi hade nästan varje helg förut, alltså en heldag i stallet. Har vart jätte mysigt idag i stallet, kom dit vid 10-tiden bytte om och så fotade vi lite vinterbilder med Elins kamera (kommer upp här senare).
Och sen red vi ut, först till masten och sen frös Matilda så mkt så hon gick hem men jag och Elin fortsatte till våran äng <3 Där galopperade vi lite, Elin flög av 2 ggr... Andra gången var jätte läskig! Då skrattade jag INTE! ;) Men det gick ju bra (y) Sen så gjorde Pilgrim en jätte fin super-bockning också, haha tappade BÅDA stigbyglarna ;)
När vi kom tillbaka till stallet mockade och smorde vi lite, mockade åt Carre och bästMatilda mockade åt Pilgrim <3 Tack älskling! Sen smorde jag mitt-Pilgrim träns och Ellas träns :)
Och sist men inte minst så tolkade vi med Sickan! :D Jätte mysigt! Ska pröva med Pille också någon dag :) Om vi tolkar med Pilgrim så kan ju Matilda och Elin åka bakom och jag sitter på han så ingen behöver gå (y)
Haha det var länge sen jag skrev ett såhär långt inlägg, grattis till den som läste allt! Puss ♥
Haha, Måns ♥

Resultat

Inte så bra bild.. Men det är mörkt iallafall :) Mission accomplished!

Pictures of you


(n)

Det här kommer bli den sämsta julen någonsin!

Ny hårfärg.

Nu har jag färgat håret :) Ser ut att vara väldigt rött, dock är det blött nu. Ska snart ta och torka det så jag får de hur det ser ut på riktigt! Och det luktar såååå gott!

Skolan idag gick fort och det var faktiskt ganska roligt att åka skridskor idag (y) Och på musiken lyssnade vi bara på musik :) Och på engelskan och SOn såg vi fädigt filmerna. SO-filmen var inte speciellt bra men den vi såg på engelskan, Oliver Twist, var jätte bra! (y)

 

Nu ska jag sätta mig och läsa lite.. Eller sticka kanske. Jo så får de bli.

Ikväll ska jag kanske och kolla när några tjejer i våran klass dansar :) Puss♥


tema :)

Nu är jag i skolan och vi har sista tema timmen nu. På syslöjden gjorde jag färdigt några julklappar också! :)
När jag kommer hem blir de VD och sen träning.
Bloggar kanske sen, puss  ♥


ont i magen.....

Idag har varit en hemsk dag! Har haft så sjukt ont i magen hela dagen i skolan ända tills nu.
Träningen gick segt, nu ska jag dusha och hoppas att det släpper. Adjö! ♥

marshmallows :)

Skolan idag gick rätt fort, matteprovet gick bra tror jag och hade syslöjd sista timmen och då började jag sticka en mobil"vante" till pappa i julklapp :) Hoppas den blir bra (y)
Sen for jag med bussen till stallet, red i ridhuset barbacka. Först gick de segt men sen hjälpte Matilda E lite och då gick det prima! :D Fast när vi skrittade av kastade hon marshmallows på Pille :( Haha han blev helt vit vart dom träffa x) Söthäst! <3
När jag kom hem käkade jag middag och skar mig i handen :( Det började blöda å allt.. Stackars mig, var till och med tvungen att plåstra om mig själv.. :)
Nu blir det VD och sticka, senare Desperate Housewives och Cougar Town ♥
2 marshmallows i ridhuset :)

monday

I dag i skolan såg vi 2 luciatåg. Först mellanstadiets och sen Övertorneås :) Och på idrotten hade vi bad :(
Efter skolan var jag hem och tog det lite lugnt, vi hade ingen träning idag. Och vid halv 6 for jag till stallet på avslutningen! Det var en bana som man skulle springa, vi var uppdelade i tre grupper (samma som vi rider i). Min grupp vann och jag hade snabbaste tiden! (y) Haha jag hade värsta bra tekniken på att suga upp kolasnöret i munnen! :D Fast nu har jag torkat mjöl i näsan ;s Inte så trevligt!

Hablar con usted mañana



Haha Matilda gungar fram och tillbaka när hon skrattar! Därav suddigheten på henne! ;)

Vinst!

Vi vann båda matcherna mot Antnäs.
Bilder kommer kanske imån...

2010

2010 börjar gå mot sitt slut,
här är en sammanfattning av ditt 2010!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Ja
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Haha, nej.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Nope.
4. Dog någon som stod dig nära? - Nej
5. Vilka länder besökte du? - Sverige... haha.
6. Är det något som ska bli bättre från 2010 till 2011? - Värmen!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? - 11/6 - 1/7 <3 Jänkis.
8. Din största framgång 2010? -
9. Största misstaget? - ..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Sjuk.
11. Bästa köpet? - Mina ONLY-jeans <3
12. Vad spenderade du mest pengar på? -  Pilgrim.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - Jadå!
14. Vilka sånger  kommer alltid att påminna dig om 2010? - Waka Waka, We No Speak Americano & Anxiety.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? - Ridit i sommar, haha vart ganska slö då.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - Sovit.
18. Hur tillbringar du julen? - Hemma, som vanligt :(
19. Var du kär i år? - Nej,
20. Favoritprogram på TV - Vampire Diaries! <3

21. Bästa boken du läste i år? - Svååårt... Men måste nog säga Dark Visions och House of night böckerna.
22. Största musikaliska upptäckten? - Vanilla Sky & Mark Hoppus. ;)
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? -
25. Något du önskade dig men inte fick? - En häst.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? - Fikade med släkt och vänner!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Det finns det väll alltid?

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? - hmm.. Stina?
29. Vad fick dig att må bra? - Pilgrim
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - Paul Wesley!
31. Vem saknade du? - Zelman.
32. Den bästa nya personen du träffade? - Amanda! :)

Det försvann..

For till stallet idag med Matilda och sen kom också Elin. Red ett ordentligt dressyr pass i ridhuset och Pilgrim var jätte fin! Red typ 1h & 20 minuter :) Sen for jag hem.
Och så ringer Matilda E och säger att Pilgrim och Nutella typ hade rymt och när dom kom tillbaka så hade Pilgrim inget täcke på sig.. ;s Hur lyckas han få av sig ett täcke egentligen?! Och ingen har hittat det, haha de är puts-väck!
Nu blir de VD och imån match, först klockan 12 mot Antnäs 98 och klockan 4 mot Antnäs 97-96. Puss ♥


Okej det här var en dålig bild men iallafall så fick mitt finger "tjock-sjukan". Det vänstra lillfingret är mkt, mkt tjockare än det högra! Snyggt va?

dålig uppdatering.

Har inte skrivit på länge men har inte orkat när jag var sjuk, man har lixom inte så mycket att skriva om då, så de kändes onödigt..
Idag har jag iallafall varit i skolan och på träning. Sydde ihop min sjal på syslöjden, den blev bättre än väntat faktiskt (y' Och träningen var jätte jobbig, jag höll seriöst på att dö! Haha.
Nu blir det både se och läsa Vampire Diaries. :) Dom två böckerna jag beställde kom idag!
Puss ♥


- Ridläger sommaren 2009

Besöks-rekord!

Igår var det nytt besöks-rekord! :) Keep up the good work!

Pille-snoppis :)

Skolan gick segt idag, träningen gick dåligt. Men ridlektionen var rolig! :D Red Pilgrim, inte för att de gick sådär jätte bra men det var ändå roligt (y) Haha vi fick in en liten bockning och några KONSTIGA hopp också ;)
Bestämde att när jag tar min privatlektion ska jag hoppa, och ordentligt! :)

Nu läxor och VD. Puss ♥


2:a advent

Idag for jag till stallet vid 10 och red ut med Elin och Nutella. Elin druttade av 3 gånger! x) Första gången var lugnt snyggast!(y)
Efter stallet for jag på julmiddag och nu ska jag kolla Vampire Diaries. Puss ♥


:)

Hann vara till Hanhivittikko en sväng idag :) Åt lite gröt och så. Det var roligt att umgås med pappa en hel dag, det var himla länge sen sist!
När jag kom hem försökte jag fixa en julheader och gjorde en jätte fin fast då började jag göra den på Paint och en på Picasa men då var det såndär grejs runt bilderna och texten :( Det var synd för den blev jätte bra!
Sen gjorde jag en bara på Picasa men den blev inge bra så nu har jag ju en gammal header istället :p
Nyss var jag på julmiddag i Svanstein, åt inte så mkt faktiskt..
Imån blir det stallet med Elin, Puss ♥




Grattis Davida! :) <3

Var ju tänkt att jag och pappa skulle åka till hanhivittikko idag men hinner nog inte :(
Senare ikväll blir det iallafall julmiddag i Svanstein och imorgon blir det julmiddag på Kaisus, haha kommer bli less på julmat innan julen ;)
Ellen rider Pilgrim idag så ska inte till stallet heller, lite synd när det äntligen snöar! Då är de så mysigt att rida ut i skogen :)
Nu får jag väll hoppas att mina VD-avsnitt laddas färdigt så jag har något att göra, fast det kommer nog inte bli färdigt förrän imorgon :(
Puss♥

Fredagkväll.

Dagen har spenderats först i skolan, sen var jag till stallet och red ut med Mira :) Pilgrim och Nutella var lite taggade och Mira flög av en gång :( Fast när vi kom tillbaka till stallet var Pilgrim jätte mysig, riktigt myshumör var han på verkligen  <3
Sen när jag kom hem var de fort dusha och sen till Davida som fyllde år, eller egentligen inte förrän imån :p Aja, där kollade vi en film, Street dance tror jag den hette, och så fikade vi och så.
Så för mig har det varit en helmysig fredag, nu taggar vi resten av helgen! Puss ♥


Se så söt bild jag hittade! :)

Beställt! :D

Längtar tills dom kommer!!! :D

Bilden talar för sig själv...


Torsdag.

Anonym - Ja, hade tänkt de :)



Idag har jag varit i skolan och så.. Efter lunchen hade vi svenska och sen var vi på folketshus och lyssnade på nå jävla kvinnojouren grejsimojs. Extremt tråkigt var det (n) Fast Ewe tyckte däremot att det var askul att garva åt mig :S Okej hon hade en ganska bra anledning men ändå.. :)
Nu ska jag läsa lite Lipstick Jungle och sen halv 5 är de träning. Puss ♥



påväg hem

nu är jag påväg hem, känner mig lite hemsk som lämnar mamma menmen. Har ingen aning om vart jag är just nu men vid 6 ska jag vara i kalix och där hämtar pappa mig. Puss <3

RSS 2.0