The cowwhisperer






3 bilder från idag. Jag är, för er som inte vet, the cowwhisperer. En titel jag är mycket stolt över, lyckades locka till mig den enda jersey(?)kvigan i hagen :)) Anyhow, idag var det hamburgertallrik till lunch på Goa Gran. Det satt som smäck i magen :) Vi åkte nyss från Luleå busstation så än är det en bit hem. Pratade nyss med Macka så har jag tur åker vi från Kalix samtidigt :)) Får se om jag far till frippes ikväll eller om jag far direkt till Macka men det är ett senare problem. Puss! :)


Amor

Blev så trött igår men här kommer dom :)
 
 
 
 
 

Fagervik

Nu har jag äntligen lyckats hitta ett program som kan konvertera NEF-filer till JPEG. Satt och tjorvade med en massa program igår så glömde bort att blogga, haha... 
Idag har vi varit ut till ett ställe här nära Öjebyn som heter Fagervik. Vi var ut dit med hela lantbruksklassen och dagen har bestått utav massor med utmaningar/lekar. Det var mot all förväntan superkul och äntligen fick vi en chans att lära känna killarna i klassen och alla var superhärliga! :D En "övning" var extra rolig, dom hade lagt upp ett stort "spindelnät" som vi skulle komma igenom utan att nudda trådarna. Rörde någon tråden var alla tvugna att börja igen. Jag och en kille i min grupp som hette Måns gick igenom först i två hål nära marken och sen började dom på andra sidan lasta över folk i dom höga hålen och vi tog emot dom. Hoppas ni förstod men det var iallafall det roligaste under dagen! :)
Lägger upp bilderna här sen när dom är klara, tar en oändlig tid att konvertera dom och kvalitéen försämras ju så klart, men hellre gröna bilder än inga bilder alls :)
Puss! ♥

Amor

Veckans första skoldag är avklarad. Har varit en lugn och skön dag som avslutades med röjsågning. Och vi fick rida nu ikväll! Så jäkla kul! Red en häst som heter Amor, han hade världens maffigaste gångarter så det var grymt kul att rida han :) Gulliga Ellinor fotade men bilderna var i ett jättekonstigt format så kan tyvärr inte visa dom :( Nu ska jag gå och spela kort med några nötter, bjuder på dagens insta bild. Puss! ♥
 

v35



Veckans schema, najs... Om jag förstår rätt har vi stallet på fredag också så de är riktigt najs. Och imorgon kväll är det kvällsaktiviteter i stallet så förhoppningsvis blir det mycket stall :) Nu är vi påväg mot Luleå, där blir det 45 minuters väntan på sista bussen som tar oss till Grans. När vi väntar ska jag köpa nå kvällsmat och när vi är framme är det bara att bädda om sängen och sussa :) puss!

tgif





Dessa två bilder fotades under dagens första och enda lektion. Efter denna lektion var det taco buffé dags och sen gick bussen hem. Har lekt lite med världens finaste valp när jag kom hem och så har jag varit in på frippes en sväng. Nu är jag påväg mot el casa de Marcus, tycker det är alldeles för mycket uppförsbackar på den här vägen... PUSS!

3 från idag







Imorse från fusen - Maaaaaaaaat - Gerbil

Mööö

Hej alla! Har inte orkat skriva något från mobilen, tar ju en ruskigt massa tid. Men idag fick vi våra inloggningar till skolans bajsdatorer så..:) Vi har fortfarande inte haft nå riktiga lektioner typ och det gör mig oooootroligt uttråkad och störd, sen finns det inte så överdrivet mycket att hitta på här så.. Haha nu lät det depp, men maten är bra iallafall! :D Gymmet här är också skitkasst men kämpar på ändå, ska försöka komma igång med träningen igen, har blivit en riktigt slö sommar. Idag har vi iallafall fått vara i stallet på förmiddagen, då borstade jag en av körponnysarna som hette Snaider, han var supersöt! :D Imorgon är vi i ladugården på förmiddagen, då ska vi väga lammen :D Efter lunch har vi äntligen vanliga lektioner som vi förhoppningsvis får göra nåt annat på än att bara lyssna. Nååå, nu ska jag sätta mig i biblioteket och börja läsa en bok, hejpahej!

jååå










This is where your book begins, the rest is still unwritten.



Laddar upp med grym frukost inför första skoldagen!

..

Nu börjar det dra ihop sig. Klockan ringer 05.00 imorgon och 06.30 bär de av. Får inte glömma att packa med dom sista sakerna, haha... Nu ska jag springa upp till biblan och lämna en bok och sedan är det bastu med benrakning som gäller. Nå vi hörs imån, hejsvejs!
 

Söndag

Nu sitter jag i Mackas säng efter en lång sovmorgon. Tror ni han är vaken? Svar nej. Vakade vid 5 imorse en snabbis och han skrämde skiten ur mig, det var då han la sig för att sova, haha...
Iallafall så utnyttjar jag hans snarkande till att pilla på hans nya data. Den suger men säg inte de åt han för då blir han suris :))))))))
Idag är min sista dag hemma. När la familia kommer hem från Siekas far vi och handlar dom sista nödvändigheterna. Måste även packa ridkläderna och packa ner dom nytvättade kläderna. Mamma bjuder på finmiddag - tacos och en efterrätt och innan jag lägger mig och sover kommer bilden vara fullpackad med mina grejer. Imorgon bär det av halv 7 på morgonen..
Note till mig själv - JOGGINGSKORNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har inga bilder här så ska försöka hinna ladda upp lite sånt när jag kommer hem, puss!

Lördag

Sov hos Macka i natt och när jag kom hem var jag och köpte lite smått och gott på apoteket inför skolstarten. Nu är det bara schampo och balsam kvar. Har packat ner det mesta i väskor nu, har 3 smockfulla bagar och en ikea-påse och då har jag inte ännu packat ridkläderna, haha... Men måste ha med eget täcke och kudde och det tog upp nästan hela platsen i min GIGANTISKA norrmejerierbag så..
När Jims tvättmaskin är klar ska jag gå och sätta på min, eller har två maskiner jag måste tvätta, en vit och en svart. Vilken timing, nu kom bror upp från källaren och sa att maskinen är tom!
Vet inte om jag ids fara ut och vara social ikväll, har nästan inga kläder kvar och det är ju så pissigt väder, haha.. Nå vi ser, nu ska jag fara med pappa och hämta mamma från Kallax och ikväll sover jag hos min fina pojkvän.
Puss :)
 

v.34

Vi kommer få nya scheman varje vecka på Grans och lyckades söka fram vart dom finns. Scheman för vecka 34 och 35 fanns ute och såhär ser vecka 34s schema ut :)
Blev lite dålig bild men börjar 8.20 varje dag och dom längsta dagarna går jag till 15.55. På fredagarna slutar vi 11.15, efter lunchen.
 

Första övningskörningen - check!

Som vanligt steg jag idag upp klockan 9 och började göra lunch åt min kära far. När vi ätit var vi iväg till bussgods och köpte ett busskort med 40 resor till och från Grans. Tio i 11 kom Gunnar upp på gården och då var det dags för övningskörning, var så nervös så jag höll på spricka! Trodde jag skulle få köra lite lugnt nere på industriområdet men ack nej, han släppte lös mig på kuivarakan (!!!) Men helt ärligt så tyckte jag det gick ganska bra med tanke på att det är första gången jag körde bil, lite ryckigt men mer kan man ju inte förvänta sig. Nu försöker jag varva ner lite, haha... Nästa lördag är det dags igen.
Nu liggen valpisen och vilar så ska utnyttja detta tillfälle till att se lite teveserier. Ikväll blir det först middag hos farmor och sen frippes, puss!
 

The Great Gatsby

Slet mig ifrån sängen imorse runt 9, det är så kallt och stiga upp när man sover med Macka för han är som ett jäkla element!! :p Lagade i alla fall mat åt pappa och sen gick jag upp och sov en timme till. När Macka vaknade gödde jag honom och sen satte i oss och började kolla en film, The Great Gatsby. Den var för komplicerad för honom så han for efter en stund, haha :))) Såg nyss klart den och den var verkligen djuuuuuup. Bra, men djup!
Nu ska jag snart bära ut valpen, han har sovit hela filmen (2h) och han vill fortfarande inte stiga upp, min lilla sömntuta. Och när pappa kommer hem från jobbet ska vi göra lite ärenden innan vi åker till farmor på middag. Puss!
 
 

<3 <3 <3




S06E09 - Life matters

Hojja vad duktig jag har varit idag, steg upp 9 för att göra lunch åt pappa. När lunchen var uppäten fixade jag iordning allt i köket, såsom att tömma och fylla på diskmaskinen och diska grytorna. Sedan var jag och plockade bort smutstvätt från mitt rum och satte på en tvättmaskin samt tvättade det som ska tvättas för hand! Efter det gick jag upp i mitt rum och fortsatte plocka fram kläder och lite annat som ska med till Grans.
Har nyss haft Jonne här på fika, eller vi spelade kort och som tack för de fick han fika, haha :) Nu ska jag slå igång det nya True Blood avsnittet och invänta pappas hemkomst från jobbet så vi kan åka och äta middag hos fammo, puss! :)

130813

Håll i hatten nu... Jag har varit till gymmet idag (!!!) Haha är nog den segaste människan i världshistorien! Nä men nu är det gjort, blev ett benpass. Lär ju ha lagomt med träningsvärk imorgon.
Kom nyss hem från en sväng till Siekas, vi tog med hundarna och gick en liten tur efter en skogsväg så nu sover dom gott inatt :) Ska avsluta kvällen med oth tittande, puss! ♥
 

God morgon!

Idag fick jag min övningskörnings tid, det blir på fredag klockan 11........ Haha guuuuud vad läskigt! I alla fall så åkte mamma iväg mot Göteborg imorse så nu är jag valpvakt på heltid. Jaaa.. Vi ser vad dagen har att erbjuda men god morgon på er iallafall! :)
 

...

Om exakt en vecka sitter jag förmodligen i mitt nya elevhem, brevid min nya skola i en ny kommun..... Skrämmande tanke..

Dos perros

Några bilder från ikväll då vi var till Pirtti med vovvarna, lill-Poika var dödstrött på hemvägen efter allt bus som ni ser på nedersta bilden ;)
Orkade inte blogga igår för det hände som inget speciellt. For till Macka på kvällen och sov där till idag, när jag kom hem for jag ut på byn för lite ärenden. Har insett att jag är en nagellackoholic, kom hem med 3 nya idag... haha... Hemma lagade jag en supergod kyckling-wok-gryta med ris och efter maten var vi ju som sagt till Pirtti. Nyss kände jag och mamma oss lite småhungriga så vi gjorde lite amerikanska pannkakor och stekte bacon till hela familjen, haha. Ska avsluta kvällen med en film och äntligen sova i min egna säng, var 8 dagar sen sist. Puss!

Lördag

Vaknade brevid min fina idag. Lyckades somna med alla kläder på igår och att sova med jeans är ju inte allt för bekvämt.. For hem under dagen och drog iväg med familjen och vovvarna ut i skogen för lite blåbärsplockning. Vi stannade inte allt för länge för det var en hiskeligt massa knott men innan vi åkte mot Ötå igen fick Poika vara till Makkara (?) en sväng och bada tassarna. Väl hemma började jag och mamma laga till en lyxmiddag som satt jättefint i magen när den väl var färdig. För tillfället är jag ensam hemma med Poika. Känns dock som att jag är helt ensam för han har legat helt utslagen i timmar från dagens händelser, haha :)
Nå, det var väll allt. Puss och kram ♥
 

Fredag

Hojja vilken jobbig morgon jag har haft idag, haha... Kom hem från Mira en stund före 2 och sen dess har jag bara tagit det lugnt och myst lite med mr. valpis. Nu ska jag ta en OTROLIGT VÄLBEHÖVD dusch och senare far jag till mr. pojkvän, puss!
 

wheeyyyy




Torsdag

Var en bra kväll hos Mira igår och idag fick vi amerikanska pannkakor innan bussen gick hem. När jag kom hem har jag bakat en dubbel-sats med muffins och tränat lite med Poika, vi har klippt klor och tränat att gå i koppel. Nu ska jag gå och börja fixa mig lite lätt för senare bär det av mot Mira igen, kul! :D
 
 

Lyx




En och en halv vecka kvar..

For till Macka igår oändligt sent på kvällen efter att han och Johan kommit hem från sin fisketur, klockan var 11... Haha har börjat bli en riktig pensionär! Tog en lång sovmorgon som innehöll mycket mys innan jag for hem till verkligheten igen. Min verklighet innebär att torka kiss/bajs/spya från golvet.. Haha nä nu lät jag bitter. Ska ta och gå och göra en sallad till middagen och senare ikväll åker jag, Jonne och Elin till Mira för att spendera natten där. Puss :)
 
 

Tisdag

Detta har varit två jätteroliga dagar! Det har blivit två uteritter, första på Sheraton, hästen på bilden jag publicerade igår. Och idag på Atletico. Idag var andra gången jag red honom och han är helt klart min favorithäst än så länge! Hela han är precis allt jag tycker om :D Har även träffat massor av snälla tjejer, såg en kille men honom pratade jag inte alls med. Träffade bara smådjurstjejerna och hästtjejerna, lantbruk och hundgrupperna är för mig ännu helt okända :) Nu ska jag kolla några avsnitt teveserie och sen sussa, puss! ♥

pics







Atletico - dagens ridefit - turboshopping i Luleå

underbart!





mitt framtida rum och hästen som bar mig igenom en uteritt till ett sandtag idag :)

Tidsoptimist

Har bakat även idag, gjorde en sats muffins och gjorde med 3 olika "fyllningar". Hjortron, hallon och äpple-kanel. Glömde dock ta bild på dom, sorry. Bjöd över Jonne att komma och smaka och spela kort med mig, det var ett tag sen man såg han!
Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp och plocka fram ridstövlarna för smörjning. Har all packning kvar också och bussen går tidigt imorgon så ska försöka komma i säng i tid. Kanske kommer ett mobilinlägg med bilder imorgon eller nåt sånt :) Puss!

Söndag

Tror ni Macka märkte att jag klippt håret? Svar nej, haha.. Johanna däremot märkte det direkt när jag kom till dom. For hem vid 9 för att vara valpvakt och nu ligger lillkillen och sover vid mina fötter. Åker ju till Grans imorgon så idag står det packning på schemat. Måste smörja mina ridstövlar också, joooobbigt! :p Nu avslutar jag med att bjuda på en bild på världens sötaste hjärtekrossare ♥
 
 
 

<3

Älskling masserar mina fötter, hur kan man inte älska han?! ;)



Life's a game made for everyone, and love is the prize.

Nu är mitt hår klippt och färgat, klippte bort ganska mycket för det växer ändå så fort, men just nu känns det superkort! :p
Idag ska jag och Lilleman till Siekas och plocka blåbär, resten av familjen följer också med men dom är inte så viktiga. Senare ikväll blir det nog pojkvän-time igen och då ska han få smaka på mina mästerverk till bakelser. Blir spännande att se om han märker någon skillnad på mitt hår, haha... Pusspuss ♥
 

Bak-sug

Har haft värsta bak-suget nu igår och idag. Igår bakade jag ju som sagt mintchoklad-muffins och mazariner och idag har jag bakat jätteblåbärs-muffins. Har dock inte smakat blåbärsmuffinsen ännu men dom ser goda ut ;) Tänkte baka äppelkaks-muffins också idag men orkade inte diska skålen och visparna, haha slööö! Nä men Mira kommer också på ett tag så de får bli antingen nu i helgen eller nästa vecka :)
Vet inte om jag har berättat det här men på måndag åker jag till Grans för ett litet läger för alla som kommer börja ettan till hösten. Det kommer bli skitkul! Vi som ska gå häst skulle få rida också, tagga sönder!!! :D
 
 
 
 

Freeeeedag

Drömde en mardröm i natt. Började gymnasiet i Svanstein istället för på Grans, haha... Nu har jag kollat alla Teen Wolf avsnitt som släppts så nu får jag hitta på något annat att göra. Tänkte ta med mig valpen ut och plocka vinbär en stund och när Mira kommer ska jag färga hennes hår och förhoppningsvis klipper hon mitt hår också!!!! :D Haha nu ligger valpen och fiser i sömnen, sööööööt! Ska gå ut å bajsa med han, hejsvejs!

Live your life with arms wide open.

Upptäckte att det inte stavas masariner som jag skrev i förra inlägget utan mazariner. Har hur som helst döpt om dom till parasiter, det passade mycket bättre! Har i alla fall bakat färdigt nu, blev parasiter och mintchoklad-muffins. Muffinsen blev bra men har inte vågat mig på att smaka parasiterna men både mamma och pappa tyckte dom var bra, hoppas Macka säger samma sak i helg... :) Nu ska jag avsluta kvällen med något Teen Wolf avsnitt och imorgon väntar filmkväll(?) med Mira :))
Tänkte ladda upp en bild men de tyckte inte datan om så det blir än en gång bildlöst :)

Baka, baka liten kaka

Det blev som jag förutspådde, vi sov hos Macka.. Men fick med honom hit en sväng för att vara hundvakt nu på förmiddagen i alla fall :) Nu hoppas jag att Poika sover en stund så jag kan kolla några Teen Wolf avsnitt i lugn och ro. Tänkte vara en grym flickvän och baka åt Macka också, jag vill baka blåbärsmuffins men han vill ha masariner vad nu de är för något.. Haha vi ser hur de blir med det, puss!
Dessa bakade jag sist åt mitt hjärta, lyckades bränna dom lite men med sockret på syntes de inte så mycket... ;)
 
 

RSS 2.0