Siekas

Förmiddagen har spenderats i stallet, har nu bara en ridlektion kvar att hålla. Mina tjejer har verkligen blivit jätteduktiga men det tar för mycket tid så till hösten håller jag inte lektioner mer.. :)
Ikväll har jag badat utebastu med Elin i Siekas, bilden ovan var tyvärr den enda som gick att ladda upp.. Det var väldigt trevligt i alla fall :))
Nu ska jag avsluta kvällen framför nåt avsnitt Supernatural, är dödstrött! Puss!
 

Flowers

Blev lite ändrade planer igår så red ensam men det gick super bra så inget att klaga över! Idag, däremot, ska jag rida med Elin! Är inte lika trevligt väder som igår men nog funkar det, Pilgrim sa att han ville ut i skogen så ska försöka göra honom till viljes idag.
Vet inte riktigt vad resten av dagen har att erbjuda, lär säkert hamna på frippes ikväll som vanligt :)
Håll i hatten nu, för här kommer en outfit bild! Förmodligen första och sista, haha! Det här var innan vi åkte på morsdags middag förra söndagen. Kom i efterhand på att mördar-jeans och buffé inte riktigt går ihop menmen..
 
 
 

Dagen i bilder

 

Kirrat!

+ biljett till Kirunafestivalen! :D

Amor

Oj, har inte ens tänkt tanken att blogga under veckan! På måndag spelade vi baseball på idrotten och fick veta vårt betyg i ridning nu när halva kursen är gjord. På tisdag hoppade jag Amor, tyckte faktiskt att det gick jättebra fast var nära att ramla av en gång, haha.. :D Gjorde muntliga matte nationella och fick veta mitt slutbetyg i svenska 1 också. Å jusste, det var kosläpp också!  Kom supermycket folk och norrmejerier var där och bjöd på mjölk och bulla.
Idag har jag suttit i buss till största del, har varit en snabbis till frippes också nu här på kvällen. Imorgon ska jag kolla fotboll med Elin och sen ska hon komma och rida med mig :))
Amor och jag.
 

Burpees

Sitter just nu i Luleå och väntar på bussen mot Grans. Helgen har varit bra och idag var vi i Kukkola på morsdags middag. Tänkte avsluta kvällen men en burpee-challenge som Elin pratade om, har världens ångest över allt fika jag stoppat i mig i helgen... Har inte med datan nu så vi får se hur de blir med bloggningen framöver, är en kort skolvecka iallafall :) Puss!


250

Rubriken talar om hur många dagar det är kvar tills jag fyller 18, det är ganska mycket med tiden går fort!
 
Pappa ringde i morse och bad mig baka något åt han och hans jobbarkompisar, ovan ser ni resultatet. Haha har inte bakat muffins på länge så glömde lite hur våran ugn fungerar.. Men nog duger dom i alla fall :)
Ska dra till gymmet med Jonne typ nu och där tar dagens planer slut. Måste skynda och byta om, puss!
 
 

Pitepalt

Idag har jag haft två mattelektioner, palt till lunch (till pitebornas stora glädje) och en eftermiddag ute på betet som innehöll bland annat att ta bort all eltråd och röja upp där den nya tråden ska gå. Svettigt värre!
Fick sluta lite extra tidigt så ska spendera tiden innan middagen i sängen med datorn och vila mina stackars hälar. Efter middagen blir det gym och sen tv-serie-tittande med Amanda som vanligt. Och imorgon åker jag hem! :D
 

Lagom är bäst

Skoldagen har gått ganska fort, höll mitt tal och det gick väll helt okej.. På idrotten var vi ute och sköt pilbåge, slangbella, ett sånt där blåsrör som man använder för att skjuta bedövningspilar i djur och nå sorts snöre som man kastar mot t.ex. ett djurs ben å så snurras de runt dom. Någon som blev avundsjuk? ;)
Satt ute med Amanda bakom huset i solen innan middagen och efter krigade vi oss igenom ett gympass trots att vi båda höll på somna stående. Kvällen har vi spenderat framför en ny serie, True Detective. Den verkar ganska bra faktiskt! Vi ska fortsätta imorgon :)
Nu ska jag äntligen göra min trötta kropp till viljes och lägga mig i sängen, god natt på er!
Glömde att säga att Poika fyllde ett år igår! Stora killen! Mattes lilla hjärta :D
 

Lukas

Har haft körning i skogen med en lång, jävla vagn. Skrapade lite träd å skygglappar men annars gick de bra.. ;)





Gröna löv å en kvällsjogg




Täppt i näsan

Då var det söndag igen vilket betyder att det är dags att åka tillbaka till skolan. Den här veckan kommer gå sååå segt för Ellinor och Evelina är hemma på praktik... :( Men tar med datorn så jag borde överleva i alla fall.
Idag har jag i alla fall hunnit vara till Överkalix en sväng med pappa, övningskörde och det gick dödsbra att backa idag! Gjorde de helt själv, pappa stod bakom och viftade med armarna. Var lite rädd där ett tag att han skulle bli mos men de gick bra ;)
När vi kom tillbaka var jag till stallet och mockade. Nu de senaste minutrarna har jag suttit och slipat på talet och fixat ihop bildcollaget till imorgon så nu är jag redo! Hann även sitta ute en stund i solen - nu är värmen här!
Ska ta och börja packa nu och sen hjälpa till med middagen, pusspuss!
 
 

Jag dödade en spindel

Som rubriken lyder dödade jag alltså en spindel så om de börjar regna vet ni vem ni ska skylla på!
Hann inte blogga igår! Spenderade förmiddagen med att baka, först en ananaspaj och sen en sommarkaka. När Elin slutade kom hon hit och så gick vi till gymmet, vi körde mestadels rygg och marklyften känns ordentligt idag! Efter gymmet lagade vi tacos och sen for vi till frippes. Blev lite brännbolls spel där jag inte var så delaktig och en runda blackout. Gick hem lite tidigare men så ringde Jonne så gick dit en sväng också och när jag kom hem somnade jag DIREKT, haha..
Idag ska jag skriva mitt jävla tal och vid 12 far jag med Elin till gymmet, sen till stallet och efter det till skogen med pappa och hundarna. De var som allt.. Heippa heii!
 

Snell hest

Idag var det dags att börja skritta uppsuttet på Pilgrim. Har fasat för denna dag då han vissa gånger knappt gått att leda på grund av sin överskottsenergi.. Tänkte utmana ödet lite extra och rida ut runt Haapakylä med Elin och tror ni inte att hästjäveln var from som ett lamm?... Haha han hoppade inte ens till en enda gång! Måste erkänna att jag är lite besviken, hade hoppats på lite rodeo i alla fall.. ;) Nåja, det kommer nog när vi börjar rida mer.
Nog om Pilgrim, tog mig en kort joggis till stallet. Bättre än inget, right? Mina benhinnor är inte helt hundra, misstänker att mina skor inte är så himla bra men är man fattig så är man! Imorgon blir det ett gympass med Elin i alla fall! :D
Fick också ett sommarjobbserbjudande.. Det var ju inte ens nästan något jag sökte till. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens vad det är :p
Ska på en stund och övningsköra med pappa till Siekas och sen kommer kvällen att spenderas framför någon film eller serie. Puss!
 
 
 

Hyyyngrig!

 
 Idag har vi haft ridning och jag red Sheraton. Det gick såååå mycket bättre än i lördags så jag är nöjd! Har också bestämt vad mitt nationella tal ska handla om så det är skönt, en sak mindre att fundera över.
Sitter nu i sängen, ännu iklädd ridbyxor, haha.. Ett + med Grans är att man kan gå omkring i ridkläder hela dagen även fast man har vanliga lektioner!
Ska putsa lite på min engelska redovisning till imorgon, äta middag och sedan köra ett kickass benpass på gymmet. Har en massa dödsjobbiga övningar i huvudet och motivationen är på topp! Detta blir ju sista gympasset för veckan om jag inte köper ett dagskort hemma under helgen.. Annars är det springturer som gäller veckan ut, mindre taggad över det dock.. Är man född soffpotatis så är man!
Nåja.. Imorgon blir det nog ingen bloggning då jag kommer hem ganska sent. Eller sent och sent, men jag orkar nog inte blogga då :) Puss å kram!
 

Mondayy

Bloggade inte igår för hade inga bilder å visa, har det inte nu heller men vi kör ändå.
Idag var det uppstigning tidigt för skolan. Vi har bland annat haft körning och idrott på schemat. På körningen fick vi köra i ganska gles skog och så skulle vi köra mellan träden och försöka undvika stenar och gropar så gott vi kunde. Det gick väll lite sådär, haha... Men Maria lyckades med något som ingen annan gjorde, hon plockade faktiskt ett träd, inte illa säger jag!
På idrotten spelade vi lite fotboll, avslutade som vanligt med match - tjejerna mot killarna. Dom stackarna hade otur och var endast 3 stycken idag, haha.. Kan säga att tjejerna dominerade! i antal i alla fall..
Blev ett magpass senare på gymmet och fick lite spontant värsta suget att ta en liten joggtur efter. Hade ingen musik men körslingan är så fin så det gick ändå! Vädret var så himla skönt också!! Alldeles ljummet i luften och ett lätt duggregn.
Nu har jag pressat i mig mängder med kvällsmat och ska börja skriva lite på engelska redovisningen som vi har på onsdag och sen se lite serier, god natt på er!
 

20.05

Idag vaknade jag upp till ett regnande Öjebyn, kan tala om att det kändes lagom kul att stiga upp och gå till stallet.. Men när jag väl tog mig dit flöt dagen på bra! Red först Sherris och sen ett kortare pass på Bella och så hjälpte jag till i stallet också med lite allt möjligt.
Efter stallet har jag bara tagit det lugnt. Det var fett jobbigt att behöva laga middag, haha.. Var efter maten en sväng till Ica och köpte lite onyttigheter. Försöker dämpa min hemlängtan med kalorier, bra va?
Haha nä, men Ellinors, inte så lilla, lilla syster är också här nu och vi har nyss sett Crazy, stupid love och nu efter att alla duschar väntar en till film = myyyyysigt! :D
Bjuder på en bild på dagens lyxlunch..
 

Orange is the new black

Startade min dag med ett ridpass på Maetrix. Hann inte rida speciellt länge med det gick helt okej, var väldigt länge sen jag red honom sist så det tog en stund att hitta knapparna. Efter lunchen körde jag ett kortare gympass och sen var det tvättdags!
Vi åt pizza till middag idag, skönt att slippa diska! Och gott var det ju självklart också. På hemvägen handlade vi mat för helgen och när vi kom tillbaka såg vi en film tillsammans :)
Imorgon ska jag också till stallet och rida. Mest troligt blir det på min sockertopp Sheraton :))
Ska kolla lite Orange is the new black nu innan jag somnar, god natt!
 
 

Mintchoklad i mitt hjärta

Nu har vi skrivit svenska uppsatsen och all min energi är poff väck! Har även en trevlig värk i nacken men den lär försvinna snart när den lilla iprengubben kommer till arbete. Helgen är i alla fall äntligen här nu även om det känns super konstigt att jag inte håller på packa väskan just nu. Upptäckte idag att min sista fredag i ettan gjorde jag bort den 11 april - inte illa!
Nå ska ta och vila upp mig framför en ny serie med min proteinbar och efter middagen åker vi in till Piteå för lite minishopping :)
 

Städdag

Galoppintervallerna var inte så farligt jobbiga som jag väntat mig. Fick rida herr Pelle som inte har någonstans bråttom. Har inte ridit han sen han just kommit hit och det var stor skillnad på honom nu, lyckades få till ett någorlunda tryck i honom också så jag är nöjd! :)
Slutade ju redan efter lunch idag så tog tag i mina sysslor direkt och idag var det jag som skulle städa köket, mindre kul kanske.. Efter det blev det ett rygg- och axelpass på gymmet och en övning dropset för biceps och triceps. Då är hela kroppen tränad ett varv i alla fall!
Hela kvällen har spenderats med oth-tittande med Ellinor och Ebba, mojsipojsi :) Nu ska jag borsta tänderna, ringa min mor och sova. God natt på er!
 

In my head

Idag var det en lång och tröttsam skoldag! Nickade till jag vet inte hur många gånger under sista lektionen, haha.. Efter middagen har jag och Amanda kört ett magpass och lite armhävningar på gymmet. På tal om det, har redan nådig träningsvärk i baksida lår och rumpa! Lär kännas ännu mer imorgon :D Då är det också dags för galoppintervaller på ridningen, de i andra gruppen sa att det var hemskt jobbigt så det lär ju bli spännande!
Tänkte avsluta med ett låttips, In my head ft. Elliphant - Tilly. Ids inte länka men ni hittar den.
 
 
 

Delprov B

Första dagen tillbaka i skolan och den har faktiskt varit helt okej! Började morgonen med att mojsa med världens finaste (och smutsigaste) Sheraton och där efter hål fram till lunch som spenderades framför Game of Thrones. Efter lunch hade vi en timme matte och sedan nationellt läsförståelsen i Svenska.
Har även hunnit med ett sjukt bra benpass på gymmet! Övningarna kändes på helt rätt ställen idag, så kul! :D
Tog just en dusch och nu ska vi i huset kila iväg och hämta kvällsmat som vi ska äta framför senaste avsnittet GoT - myspyskväll :)
 
 

Hejdå Övertorneå!

Att det snöar i maj känns ju lite sådär.. Haha! Kollade i alla fall vädret i Öjebyn under veckan och det verkade lite bättre.
Håller på jaga alla grejer jag måste ha med tillbaka. Tog hem det mesta när jag skulle vara hemma så länge och pappa hämtade, nu blir det lite mer problematiskt när det ska fraktas med buss men det går nog det med :) Måste ha med datorn också när vi ska skriva nationella men det betyder förhoppningsvis också att bloggningen blir bättre! Ska även försöka klämma in systemisen någon stans...
Är jäkligt taggad på att komma igång med träningen också!! Har massor med ny inspiration på nya övningar m.m, inte länge kvar till sommaren nu! :D
Avslutar med en bild på veckans schema, inte allt för jobbigt som tur är! Puss!!
 

Klämdag

Gårdagen var riktigt seg! Avslutades dock supermysigt med lite grillning.
Nu är det dags för Ruff och Poika att få lite manikyr och frisering och sen ska jag sätta igång med bottnarna till mina biskvier :)



Kort och koncist.

Steg upp i morse till doften av nybakt bröd - uuuunderbart. Har dock världens träningsvärk i rumpan.. Körde ett benpass på gymmet igår.
Gårdagen var bra och idag ska jag bara ta det lugnt och äta mintkrokant, haha.
 

RSS 2.0